fredag 23 augusti 2013

Ekonomisk summering och slutord

Nu har det gått drygt en månad sedan vi avslutade våran episka resa på cykelsadeln genom vårt vackra och avlånga Sverige. Hög tid att summera den ekonomiska biten! Vilken pärs... Nu ska man komma ihåg att våra ursprungliga förhoppningar var att komma under 15 000 kr per skalle. Då hade vi nästan tagit i litegrann också, för säkerhetsskull liksom. Vi började på 10 000 kr per skalle.

Vi började dagens matteövning med att kopiera våra kontoutdrag mellan den 22 juni och framåt in i Notepad. Sedan har vi bearbetat listan i omgångar, tagit bort irrelevanta saker och sedan försökt göra någon slags enklare kategorisering av alla utgifter. Och här är alltså resultatet:

Viktor Eric
Utrustning 21 115,50 kr 22 608,50 kr
Boende 2 432,50 kr 2 432,50 kr
Mat + övrigt 5 879 kr 4 355 kr
Summa 29 462 kr 29 396 kr

Ja... Vad ska man säga? 30k per skalle har det drygt två veckor långa kalaset kostat. Det här den dyraste semestern någonsin för oss båda (dock första semestern för Eric, han sätter ribban direkt). Vi vet inte riktigt vad vi ska säga. Utrustningen drog iväg mycket mer än budgeterat, men å andra sidan så köpte vi allt nytt och vi köpte bra grejer. Det märks också på antalet missöden vi råkade utför: 0 (förutom självförvållade). Så i slutändan var det kanske ändå värt det. Vem vet hur mycket vi hade råkat ut för om vi hade köpt allt på Biltema och Jula?

Boendekostnaderna uppgår till 4865kr totalt för 13 nätter. Då har vi tappat bort en eller två nätter i det också... Så det är säkert några hundralappar mer där, men dem har vi inte riktigt koll på som sagt. Totalt på dem 13 nätterna blir det i alla fall 187kr per person och natt

Tack för oss, syns nästa sommar! Glad påsk.

2 kommentarer:

  1. Hm, nästa år behöver ni väl inte köpa ny utrustning igen???

    SvaraRadera
  2. Men om ny köpt så bra grejor borde väl avskrivningstiden vara mer än 1 månad...
    Om ni gör en riktig camingsemester nästa år dvs bor i tält och lagar mat på det fina köket så blir det en riktig lågbudgetsemester. Säkert inte över 5000....och om ni åker mot Borås/Kinna och Hässleholm/Malmö kan ni pressa kostnaderna ytterligare när bor hos släkten.

    SvaraRadera