onsdag 3 juli 2013

Etapp 11: Nordmaling - Umeå

Efter den kontrastfyllda och händelserika gårdagen somnade vi båda två rätt enkelt i stugan som vi hyrde för natten. Eftersom att vi hade tagit Nordmaling istället för Trehörningsjö så hade vi betydligt bättre läge att ta sig norrut, så vi kände att om vi fortsatte mot Vännäs så siktade vi lite väl lågt. Istället har vi styrt kosan mot Umeå, och då får vi dessutom ännu kortare imorgon. Klart å betalt!

Första stoppet efter att vi gett oss av från campingen blev ynka 2,5km därifrån, inne i "centrala" Nordmaling.


Vi anade att det skulle bli ont om tätorter längs vägen mot Umeå, så därför stannade vi och tog varsin kaffe. Dessutom hade Viktor redan hunnit bli hungrig igen, så det passade ju bra med ett stopp!

En kvart senare var vi uppe på sadlarna igen, och med ryggen i vinden och nästan helt plan väg så bara flög kilometrarna förbi. Innan vi visste ordet av hade vi avverkat nästan 3 mil på rekordfart! Hittills hade vi snittat dryga 23km/h. Här tog vi dagens andra stopp, i en liten ort som hette Gräsmyr.


Vi visste dock att vägen snart skulle svänga österut, mot Umeå, och då kanske vi inte skulle vara lika lyckosamma med vinden längre. Mycket riktigt, bara någon kilometer senare fick vi vinden i bröstet istället för i ryggen. Underlaget var dock fortsatt bra, och vädret kunde vi inte klaga på. Någon mil senare gjorde vi dagens tredje stopp, mitt på en äng ungefär 2-3 mil från Umeå.Strax vände dock vinden igen, och nu hade vi lite sned sidvind. Sista biten in mot Umeå gick riktigt fort, och så fort vi kom in till själva staden så stack vi in på ett Statoil och tog varsin kaffe och muffins (jag vet! Vad hände med kanelbullarna liksom?). Gott!


Vi tog det rätt lugnt efter detta, och letade upp campingen vi skulle spendera natten på. Därefter cyklade vi igenom centrala Umeå och upp till Mariehem där First Camp håller till. Såhär ser vårt högkvarter ut för natten:


På First Camp tog de ordentligt betalt för den här stugan, 590kr och då är det inte ens riktiga sängar! Vi delar på en bäddsoffa. Fortfarande skönare än tält förvisso, men vi har bott i finare stugor för nästan halva priset. Skämmes, First Camp!

Sen vi kom fram till Umeå har vi tagit det rätt lugnt. Vi hade pejlat in en gammal kompis från gymnasietiden som vi skulle möta upp, men han slutade inte jobbet förrän vid 17-snåret. Vi tog en dusch och sen chillaxade vi to the max i stugan. Efteråt gick vi och käkade finpizza och under en dryg timma senare bytte vi idrott från cykling till bowling. Skönt med lite omväxling!


Sammanfattningsvis har dagens etapp gått riktigt bra, inga större motgångar eller besvär. Cyklingen har gått fort, men vi har inte känt oss stressade. Såhär borde alla dagar vara på en cykelsemester!

Dagens etapp i siffror!

Längd: 71km
Tid effektiv cykling: 3h 15min
Medelhastighet: 21,8km/h

Dagens...

Dagens ortnamn: Hallen!


Dagens citat: Har du käkat blängsylta eller? - Eric Hansson
Dagens milstolpe: Umeå! Nu börjar det verkligen kännas som hemma
Dagens ljusglimt: En etapp helt utan missöden, besvär eller olyckor. Första på länge!
Dagens surprise: Viktor ramlade inte något idag!
Dagens ord: Att försmäkta. Eric säger det hela tiden, Viktor blir förvirrad
Dagens anklagelse: Viktor vann bowlingen. Eric tror att det är mygel inblandat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar