måndag 24 juni 2013

Etapp 3: Sala - Säter

Det var två trötta par ben som efter en lång och tung dag i solen cyklade in på Säters camping vid 17-tiden tidigare idag. Idag var första dagen med småkrämpor, lite begynnande skavsår i mellangården och ett ömmande knä. En dålig pollendag dessutom. Nu har vi nog fyllt klagokvoten för idag, för visst har det funnits trevliga stunder också.

Vi började dagen med att cykla från Stävre camping utanför Sala, och bara en dryg mil därifrån hittade vi en jättefin rastplats/badplats som vi beslöt att ta tillfället i akt och stanna till vid. Där gjorde vi våra första koppar kaffe på det nyinköpta gasköket, och till det smaskade vi på Ballerinakex som vi hade köpt på Ica några kilometer tidigare. En av dagens trevligaste stunder.


Därefter hojade vi vidare mot Avesta där vi träffade på en journalist som intervjuade oss för den lokala tidningen.  Dagens absoluta höjdpunkt, superkul! Även maten i Avesta var bra. Sammantaget ett riktigt bra betyg för Avesta, 4/5 toasts! Kanonkul!


Därefter är det ont om höjdpunkter. Låt mig säga såhär, Dalarna lever upp till sitt namn. Det är dalar, och det är toppar. Hujedamig. Måtte detta ta slut imorgon!

Dagen tog dock en snabb vändning när vi nådde campingen. Vi satte kvickt upp tältet och tog därefter en efterlängtad dusch. Sen tillbaka till tältet och härja lite, sen tillbaka till servicehuset och laga middag. På menyn idag: köttbullar i gräddsås med pulvermos. Himmelskt!

Kort därefter kom en kusin till mig och snackade lite skit med oss medan vi tog varsin Norrlands i solen vid Ljustern. Där är vi nu.Slutet på en lång dag och vi är båda trötta. Måtte krämporna inte bli värre imorgon, och måtte regnet hålla sig borta. Over and out!

Dagens etapp i siffror!

Längd: 80,8km
Tid effektiv cykling: 4h 2min
Medelhastighet: 20,0km/h (right on the spot!)

Dagens...

Dagens motgång: Pollenallergi. Vem fan uppfann det?
Dagens höjdpunkt: Avesta
Dagens fajt: Viktor vs. geting. Getingen vann på teknisk KO, Viktor kastade in handduken och flydde mitt i fajten
Dagens ortsnamn: Turbo


2 kommentarer:

  1. Ni gör det mycket bra!!! Ni har ju kommit en bit och hoppas att fler tidningar ser er!!! : ))) Speciellt när ni närmar er hemmet!!!! Cykla på!

    SvaraRadera
  2. Åh va jag beundrar er....bra jobbat.

    SvaraRadera