tisdag 25 juni 2013

Etapp 4: Säter - Övertänger

Vi får se om det här inlägget verkligen hamnar på bloggen, just nu befinner vi oss i servicehuset på Övertängers camping. Normalt sett hade det inte varit ett problem, men Övertänger är en pyttepytteliten ort nästan helt utan 3G-täckning. Just det Telia, det finns faktiskt  hål i er 3G-karta!

Men, cykling var det som den här bloggen skulle handla om och inte 3G-täckning. Dagens etapp, den kortaste hittills, har gått ganska bra, men den har inte varit problemfri. Den började med en mardrömsbacke för att komma över riksväg 70, men den var ganska snabbt överkommen och då blev det genast bättre. Med vinden i ryggen planade landskapet ut och vi hann tillryggalägga  nästan halva sträckan innan lunch.


Det var dock inte det enda vi hann med före lunch, vi hann även med att passera en viktig milstolpe: Dalälven! Nu är vi äntligen i Norrland. Feels good!


Ytterligare en viktig milstolpe passerades idag: kartbyte! Nu cyklar vi på kartan för södra Norrland istället för Mellansverige. Det känns också bra.

Nu sitter vi som sagt och tar det lugnt i servicehuset på Övertängers camping. Vi har precis ätit middag (ravioli för mig, chili con carne för Eric) och även fått i oss lite godis. En stor fördel med att cykla flera timmar om dagen är att man kan äta nästan hur mycket som helst med gott samvete!

Förresten, det där mantrat har vi nog tagit fasta på lite för väl faktiskt. De senaste dagarna har lite för mycket mat, så mycket att vi typ har glömt hur hunger känns. Nästan lite skönt då att vi inte har så mycket mat kvar och att det är ~7 mil till nästa ICA. För övrigt ser det ut att bli rätt kraft regn imorgon, något vi har sluppit hittills. Hoppas att det är fel på väderprognosen!

Dagens etapp i siffror!

Längd: 74,4km
Tid effektiv cykling: 3h 38min
Medelhastighet: 20,4km/h

Dagens...

Dagens skratt: Viktors SPD-vurpa
Dagens aj: Viktors SPD-vurpa
Dagens ljusglimt: Fantastiskt bra dusch på Övertängers camping
Dagens lättnad: Mindre pollenbesvär idag
Dagens uppmuntran: En bilist tutade glatt på oss. The joy! Vi vinkade som tack
Dagens känga: Den där grovkorniga orangea asfalten som typ inte är asfalt utan bara lite sten med klister emellan. Den suger. Sämre än grusväg! Kan inte nån gräva bort den?

1 kommentar: