lördag 29 juni 2013

Vilodag Sundsvall: Del 1

Inatt har vi fått en välbehövlig god natts sömn på hotellrummet i Sundsvall. Igår kväll var Erics parenteser på blixtvisit på väg till Stockholm, så vi fick trevligt middagssällskap av dem. I bilen tog de   med sig lite grejer som vi inte längre behöver eller som vi har upptäckt är helt onödiga att ha med sig. Våra gamla regnkläder, lite onödiga verktyg och annat krafs. I gengäld fick vi lite ståltråd och en avbitare. Ett fantastiskt byte!


Det här är alltså hotellfrukosten på Sundsvall City Hostel. Det satt fint med lite riktig frukost. Och smör, att det kan vara så gott med smör! Det hade vi aldrig trott.

Efter frukosten började vi göra om rutten härifrån och till Luleå, något vi har pratat länge om att göra. Vår nuvarande rutt går via Långsele - Ramsele - Åsele - Lycksele. En rutt som vi tycker går alldeles för mycket inåt i landet, så man borde absolut kunna spara någon dag och ganska många mil genom att inte cykla inåt i landet lika mycket, utan istället hålla sig närmare E4an och kustlinjen.Vi hade lite problem att hitta bra vägar och campingar på lagom avstånd, men till slut fick vi ihop en ny rutt. Den nya rutten är Långsele - Själevad - Trehörningsjö - Vännäs - Burträsk. Fantastiskt! Men hur mycket sparar vi på det här egentligen då? Ja, inte så mycket visar det sig. Inte en dag, och knappt en mil kortare. Vi fartar inte riktigt hur det är möjligt, för på kartan ser det mycket närmare ut. Vi ska fundera lite mer på det här framöver... Hm. Vi har hur som helst beslutat att stryka den andra vilodagen som vi ursprungligen hade tänkt att ta i Lycksele. Vi kommer bara att köra. Mata liksom.


Efter kartplaneringen gick vi på Hemköp och provianterade lite. Bröd, pålägg, mer bars, schampo och varsin Power King. Gott! Vi hittade även ett "Bicyele Light", men det köpte vi inte. Någon som vet vad det är för något?


På stan i Sundsvall står det massa konstiga grejer utplacerade lite varstans som vi bara kan anta har att göra med den annalkande stadsfesten. De är svåra att beskriva, men det är lite färgglada djur och dinosaurier som gör olika saker. Här är en bild på Eric när han tittar på en:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar