fredag 28 juni 2013

Etapp 7: Bjuråker - SundsvallSundsvall. Vi är framme! Förbannat skönt på ren svenska. Äntligen får vi den vilodag som vi så länge har drömt om. En vilodag som innebär dels en kväll som vi inte behöver ägna åt förberedelser inför nästa dag, men också en välförtjänt vila för våra stackars lår.


Nu sitter vi och bloggar på en uteservering mitt i Sundsvall, vi är inne på andra ölen och det är helt fantastiskt. Otroligt rentav. När man cyklar 5 timmar om dagen och äter/sover resten så lär man sig att uppskatta saker och ting mycket mera. Det behöver inte vara stora saker, nyss satt vi på en parkbänk och åt varsin mjukglass i solen och det var nästan som i en dröm. 

Dagens etapp började i vanlig tid och tog i ungefär 5 timmar. Till skillnad från de två senaste dagarna har det inte fallit en enda regndroppe på våra hjässor idag, vilket har varit skönt. Vi passerade Hassela på vägen (som vi bloggade om tidigare idag), och en himla massa backar. Det har varit väldigt kuperad terräng vilket har inneburit både uppförs- och nedförsbackar omvartannat i en salig blandning. Både jag och Eric har blivit lite dåligt inställda till branta nedförsbackar, för vi vet att då kommer det ALLTID en lika lång uppförsbacke. What comes down, must go up. Typ. 

Annars har det faktiskt gått ganska bra idag, förutom de sista 2 milen. Vi fick slut på vatten och hittade ingenstans att fylla på på länge. Till slut såg vi ett hus där det var en tjej ute på balkongen. Vi cyklade fram och frågade om vi fick fylla på våra vattenflaskor, och det fick vi. Tjejen var supertrevlig och knäppte till och med en bild på oss som om vi ska gissa hamnade på Facebook rätt omgående. Vi pratades vid en stund innan vi cyklade de sista kilometrarna in till Sundsvall.

Vi hade tidigare under dagen ringt till campingen vi skulle bo på och frågat om en stuga eller rum att hyra. Det var totalt fullbokat. Då sökte vi efter något annat och hittade ett hostel mitt i centrala Sundsvall. De hade ett 2-bäddars rum ledigt som vi knep direkt. Det fick kosta lite mer än vanligt, men är det vilodag så måste man väl få vila ut ordentligt? :)

Så det här innefattar nog dagens mest innehållsrika händelser. Nu ska vi chillaxa så det står härliga till. Puss och kram, havreflarn!

Dagens etapp i siffror!

Längd: 92,5km
Tid effektiv cykling: 4h 29min
Medelhastighet: 20,6km/h

Dagens...

Dagens Usain Bolt: 59km/h! Som en oljad blixt för tusan!
Dagens macka: Supergoda smörgåsar på
Hasselas gamla kraftstation, rekommenderas!
Dagens missbedömning: Hur mycket vatten vi behövde. Det tog slut. Det var jobbigt. Hoppas vi lärde oss något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar