torsdag 20 juni 2013

Snart bär det av

De senaste dagarna har vi varit på jakt efter varsin lowrider (det är alltså det lagomt ologiska namnet på en främre pakethållare som man fäster på framgaffeln). Hur svårt kan det vara att få tag på en sån i Stockholm? Sjukt svårt visar det sig. Helt galet svårt. Vi har i veckan ringt runt till otalet cykelhandlare och frågat gång på gång om de har lowriders i lager. Nej, svarar de allra flesta. En gång fick vi till och med ett ja, och de kunde till och med lägga undan 2 st åt oss. När jag kom dit senare samma dag så visade det sig att det inte alls var den modellen vi var ute efter (den passar inte på våra cyklar). Fail. Dunderfail.

Igår så gjorde vi dock ett stort genombrott i lowriderjakten då Cykloteket Västberga enligt uppgift skulle ha lowriders. Eric tog sig genom den djupaste betongdjungeln och fram till Cykloteket. Jajamän, de hade en inne. En. Vi slog till direkt på den plus ett par Vaude Aqua Front-väskor. Lowridern går dessutom att dela upp på två, så att vi kan ta en framväska var på ena sidan av framhjulet. Det är alltså planen nu, och det som inte ryms... Ja, det ryms inte. Stensamlingen får vi helt enkelt lämna hemma i sommar. Sen så får vi hålla tummarna för att vi inte får slagsida på cykeln förstås.

Idag har vi gjort de sista inköpen inför resan: ett campingkök och en riktig vildmarkskniv. Campingköket är en fråga som vi har vänt i fler gånger än vad SJ har haft tågförseningar = otroligt många gånger. Efter Uppsalaäventyret blev vi dock tämligen säkra på att vi kommer behöva ett, och nu har vi alltså köpt det. Valet föll på ett Optimus Crux som vi kompletterade med ett vindskydd. Säljaren på addnature var dessutom trevlig nog att slänga med vindskyddet på köpet, mad props för det!

Kniven som Eric på eget bevåg investerade i (men som jag helt och fullt stödjer) är en riktig vildmarkskniv som självaste Bear Grylls har satt sitt namn på. Det ni!

Hur som helst, som nedräknaren här till höger visar så är det nu ungefär 1½ dag kvar till avfärden. På lördag morgon glider vi iväg, med rumpor insmorda och kedjor oljade, mot Enköping som är första delmålet på den 15 etapper långa cykelresan. Vi är rädda, nervösa och... ja, lite skräckslagna skulle man kunna säga. Lite osäkra på om vi kommer att vara vid liv om tre veckor. Önska oss lycka till, för det kommer vi att behöva!

5 kommentarer:

 1. Lycka till!
  Ska bli mycket kul följa eran resa.

  SvaraRadera
 2. Håller alla tummar jag har för er, o hoppas att ni får bra väder......kramar till er!

  SvaraRadera
 3. Kör hårt grabbar, bära eller brista. Ni är ju äkta norrlandsgrabbar, så det kommer ju gå hur bra som helst!

  SvaraRadera
 4. Kör hårt, ska bli kul att se hur många synonymer på "norrländsk skog"ni hittar på :)

  SvaraRadera
 5. Bear Grylls-kniven kommer nog väl till pass när ni ska flå huggormar och jaga varg på vägen. Ni får nog lämna in den till campingföreståndaren innan ni lägger er ifall ni skulle få fler huliganer som stör nattsömnen ...

  SvaraRadera